Süleyman Soylu gergin: 'FETÖ' atamalarını açıklayamadı, hedef gösterdi, gazeteci azarladı...

Süleyman Soylu gergin: 'FETÖ' atamalarını açıklayamadı, hedef gösterdi, gazeteci azarladı...

Görevden alınan kaymakamların kendi döneminde atandığı iddialarına ilişkin dün 106. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde konuşan Soylu, görevden alınan kaymakamların 8-12 yıllık olduğunu öne sürdü. “Sırf nedamet getirdi diye bilerek isteyerek böyle bir atama yapılması söz konusu değildir, olmayacaktır” diyen Soylu, konuya ilişkin yapılan yorumları “eksik”, “yanlış” ve “maksatlı” olarak niteledi.

İleri Haber

İçişleri Bakanı Soylu FETÖ’den açığa alınan kaymakamlara ilişkin açıklamalarda bulundu. gergin olduğu gözlenen Soylu konuya ilişkin yapılan yorumları “eksik”, “yanlış” ve “maksatlı” olarak niteledi. Medya kuruluşlarını hedef alan Soylu, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu hakkında ise “berduş”, “birilerinin adamı” sözlerini sarf etti.

Hafta başında İçişleri Bakanlığı tarafından, ülke genelinde bazı kaymakamların görevden alınması amacıyla il valilerine gönderilmiş ve sonrasında tespit edilen mülki idare amirliklerinde görevli 30'u kaymakam 40 görevlinin FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden alınmıştı. Daha önce bir TV programında konuya ilişkin AKP'li Mehmet Metiner ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında bir tartışma yaşanmıştı. Tartışmada, Metiner, İçişleri Bakanlığı’nı suçlayarak "önemli görevlere FETÖ’cülerin getirildiğini" söylemişti. Soylu ise bu ifadelere sert çıkmış, "Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorum demektir" demişti.

‘EKSİK, YANLIŞ, MAKSATLI’

Görevden alınan kaymakamların kendi döneminde atandığı iddialarına ilişkin dün 106. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde konuşan Soylu, görevden alınan kaymakamların 8-12 yıllık olduğunu öne sürdü. “Sırf nedamet getirdi diye bilerek isteyerek böyle bir atama yapılması söz konusu değildir, olmayacaktır” diyen Soylu, konuya ilişkin yapılan yorumları “eksik”, “yanlış” ve “maksatlı” olarak niteledi.

‘İLK DEFA YAPTIĞIMIZ İŞLEM DEĞİL’

Soylu, şöyle konuştu:

“Bu hadiseyi, saçma sapan mesnetsiz iddialarına delil yapanlara bizim söylediğimiz net ve açıktır. Sırf nedamet getirdi diye bilerek böyle bir atama yapılması söz konusu değildir. Soruşturma açılmış, mahkeme beraat kararı vermiş, siz de idari işlem açısından eksiklik görmemişseniz görevine iade edersiniz. Sonradan kişinin hakkında yeni delil bulunmuş... Bu ilk defa yaptığımız bir işlem değil. Bundan 1.5 ay önce, yaklaşık 15 kaymakamımızın kimini açığa aldık, kimini pasif göreve çektik.”

SALDIRIYA BAŞLADI

Açıklamasının devamında saldırıya geçen Soylu, “15 Temmuz’u unutarak işlem yapanların hain olduğunu söyleyen Soylu, “Gereğini titizlikle yapıyoruz ama anlamak istemiyorlar çünkü gözlerini kindarlık bürümüş. FETÖ’yle mücadele ediyoruz, FETÖ’cüler, Cumhuriyet gazetesi, OdaTV, BirGün, ana muhalefet partisinin sözcüleri saldırıyor. Elbette bunları bizlere yapanların sebeplerini bilmiyor değiliz” dedi.

BARIŞ TERKOĞLU’NU HEDEF GÖSTERDİ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nu “Ben ihanet ediyorumdur’ diyen Bakan” başlıklı yazısıyla hedef tahtasına oturtan Soylu, “Yalanı ve ihaneti muhatap almazsanız hata edersiniz, Allah’ın emridir, muhatap alacaksınız. O berduşa sesleniyorum. Ben senin gibi birinin öbürünün adamı değilim, bu milletin adamıyım. Kimin adamı olduğun da belli. Kimlerle iş tutuğunuz, kime uşaklık ettiğiniz de belli” ifadelerini kullandı.

HIZINI ALAMADI

Saldırıdan hızını alamayan Soylu, tören sonrası da gazetecilere  “Kaymakamları açığa almışız ama esas sizi açığa almak lazım. Kaymakamlık eğitimi veriyoruz ama gazetecilik dersi de vermemiz gerekiyor herhalde” şeklinde ifadeler yöneltti.

BARIŞ TERKOĞLU NE YAZMIŞTI?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Terkoğlu, dün yayımlanan “Ben ihanet ediyorumdur’ diyen Bakan” başlıklı yazısında bir süredir İçişleri Bakanlığı’ndaki FETÖ birikimine yönelik olarak devletin güvenlik bürokrasisi adım atmak istediğini ancak her seferinde atılan adımların Soylu’ya çarptığını belirtmişti.

Terkoğlu, Soylu’nun Güroymak-Norşin’deki medresede çekilen fotoğrafı üzerinden medresenin baş müderrislerinin Gülen cemaati bağlantılarına dikkat çekiyordu.

Yazının tamamı için tıklayın.

BARIŞ ATAY: LÜTFEN KENDİNE DİKKAT ET BARIŞ TERKOĞLU

Bir süre önce Soylu’nun hedef göstermesi sonucu saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve  Hatay Milletvekili Barış Atay,da Soylu’nun Terkoğlu’na yönelik sarf ettiği sözlerin ardından Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Atay, “Lütfen kendine dikkat et Barış Terkoğlu. Bu şahıs, insanları hedef gösteriyor. Tabi kendisi gelmiyor ama hangi sokak arasında, hangi emir kulları var bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

METİNER TARTIŞMAYI HATIRLATMIŞTI

Öte yandan Soylu ile TV’de tartışan ancak sonrasında geri adım atan AKP’li Metiner ise operasyon sonrası yeniden bu konuyu ‘üstü kapalı’ gündeme getirdi. Metiner operasyonun ardından yaptığı Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ata yurdum Ağrı'dan üç kaymakam FETÖ iltisakları dolayısıyla görevden alındı. Demek ki neymiş, kripto unsurlar her yerde varlar.

Kurumsal asabiyete gerek yok. Her an tetikte olmalı ve yapılan uyarıları dikkate almalıyız. Duyarlılığından dolayı Bakanlığımıza teşekkürler.”