Süleyman Soylu duyurdu: Doğa polisleri sahaya inecek

Süleyman Soylu duyurdu: Doğa polisleri sahaya inecek

Süleyman Soylu, 260 çevre ve doğa polisinin eğitimleri biter bitmez sahaya ineceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nde kurs görecek 260 çevre ve doğa polisinin eğitimleri biter bitmez sahaya ineceğini duyurdu.

Emniyet ve jandarma teşkilatı içinde kurulan Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapacak polislerin eğitimi başladı.

Ankara’da başlayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde de ilk etapta 260 polisin kurs göreceğini söyledi. Bu birimde kullanılacak araçların dış tasarımları ve giydirmelerinin tamamlandığını belirten Soylu, “Polislerin görevlerinde kullanılacak eldiven, yakalama ağı gibi teçhizatların alımları da hemen gerçekleştirildi. Eğitimleri biter bitmez, arkadaşlarımız sahaya inecekler” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, doğa ve çevre polislerine ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla 'HAYDİ' adlı bir uygulamanın yazımına başlandığını söyleyen Soylu, bu hattın 1.5 ay sonra hayata geçeceğini duyurdu.

DAHA FAZLA