Süleyman Soylu: Bizim geçmişimizde oy hırsızlığı hiç olmadı

Süleyman Soylu: Bizim geçmişimizde oy hırsızlığı hiç olmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul seçimlerinde oyları çalanların sandık başkanları olduğunu öne sürerek, "Bizim geçmişimizde oy hırsızlığı hiç olmadı" ifadelerini kullandı.

TGRT Haber'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sonuçlarını kabullenmeyip Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iptal ettirdikleri İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da sandık kurulu başkanlarının oy hırsızlığını yaptığını ileri süren Bakan Soylu, "83 bin bal gibi oyu Binali Yıldırım'ın karşısında oy sıfır olarak yazılmış. Bunu yapan sandık kurulu başkanları" iddiasında bulundu.

‘OY VE ÖTESİ BU SEÇİMDE SEFERBER OLMADI’

 “Bu seçim hariç, CHP her girdiği seçimde seçim öncesi ve sonrasında 'hırsızlık var' der. Bilgisayar hileleri, uçucu mürekkepler böyle aklımıza bile gelmeyecek saçma sapan bahaneler üretiyorlar. Bir tek bu seçimde bir şey söylemediler” ifadelerini kullanan Soylu, iddialarını şöyle sürdürdü: “Halk evleri seferber olurdu, oy ve ötesi seferber olurdu, bir de kendileri olurdu bu seçim de bunlar olmadı. İstanbul seçimi için düzeltilen seçim kurulu başkanları eski alışkanlıklarıyla kaymakamın verdiği listeyi aldılar. TV'de bunların avukatları seçim kurulu hakkında çıkıp yalan yanlış konuşuyorlar bu da doğru değil.

‘OYLARI SANDIK KURULU BAŞKANLARI ÇALDI’

“YSK'nın son kararı olsa partilere seçim kurulu başkanlarını verecek olsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık. Yalnız bunların isimlerini verseydi FETÖ bağlantısı olup olmadığını verirdik. 230 bin memurun kaydını biz sarı zarflarla verdik” şeklinde konuşan Soylu, şu iddiada bulundu:

“Burada bize sormadan hangi memurun nereye verildiğini hangi sandığa verildiğini bilemeyiz ki. 83 bin bal gibi oyu Binali Yıldırım'ın karşısında oy sıfır olarak yazılmış. İşte neden çalınmış diyorum onları. Bunu yapan sandık kurulu başkanları. Milletimin oylarını başka partilere yazmışlar. Bunu sandık kurulu başkanları dışında kimse yapamaz. Bu konuda tek hak iddia edemeyecek kurum CHP'dir.”

‘BİZİM GEÇMİŞİMİZDE OY HIRSIZLIĞI HİÇ OLMADI’

Başta 16 Nisan Anayasa referandumu olmak üzere, her seçim döneminde gerek bağımsız heyetler gerekse siyasi parti görevlilerince oy hırsızlığı yapıldığı ve sandık sonuçlarının şaibeli olduğuna dair eleştiriler hala sıcaklığını korurken, Soylu, kendi tarihlerinde oy hırsızlığının hiç yaşanmadığını öne sürdü.

Türkiye gazetesinin TGRT Haber yayınından aktardığına göre Soylu, devamında şunları söyledi:

“Bizim geçmişimizde oy hırsızlığı hiç olmadı. Onların oy gaspı oldu. Allahtan da millet iradesinden de korkarız. Milleti döverek oylarını alan bir siyasetin temsilcisi hiç olmadık."

CHP’NİN BİRİNCİ DERECE AKRABALARI SANDIK KURULU BAŞKANI

Soylu, CHP’lilerin birinci derecede akrabalarının sandık kurullarında görevli olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

“3389 tane CHP’nin birinci derecede akrabası, CHP üyesi, sandık kurulu başkanı. Anne, baba, evlat. Bu kadar basit. 3389 sandıkta hile yapmaya gerek yok. 200 sandıkta yaptın mı yetiyor zaten.” (Artı Gerçek)