Şule İdil Dere davasında karar çıktı

Şule İdil Dere davasında karar çıktı

2016'da Kadıköy'de İBB'nin ıslah çalışmaları sırasında hafriyat kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitiren Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin açılan davada karar çıktı.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yaparken ıslah çalışmaları yapan hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere davasında karar çıktı. Kamyon şoförü dahil 3 kişiye ceza verilirken 4 kişi de beraat etti.
İstanbul Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmalarında kullanılan bir hafriyat kamyonu, 12 Mayıs 2016'da trafiğe kapalı Yoğurtçu Parkı’nın içinde üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’ye (23) çarpmış, genç kadın olay yerinde hayatını kaybederken, sonrasında kamyon sürücüsü Mümin Kılıç’ın serbest kalması ise tepki toplamıştı.

Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İSTAÇ A.Ş. çalışanlarının “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6’şar yıla kadar yargılandıkları davanın karar duruşması dün Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz 5 sanık ile Şule İdil Dere’nin annesi ve taraf avukatları katıldı.

‘ŞOFÖRÜN EYLEMİ ‘BİLİNÇLİ TAKSİR’

Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, şoför Mümin Kılıç’ın eyleminin “bilinçli taksir” olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Kılıç’ın “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan cezalandırılmasını istedi.

2 KİŞİ ASLİ, BİR KİŞİ TALİ KUSURLU

Yine savcı mütalaasında Mümin Kılıç’ın ve İSTAÇ vekili İbrahim Ruhi Kelleci’nin “asli kusurlu” olduğu ifade edilirken, İSTAÇ A.Ş.’de iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan Zafer Karasaçlı’nın “tali kusurlu” bulunduğu belirtildi.

KARAR AÇIKLANDI

Mütalaanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mümin Kılıç’a 3 yıl 10 ay, İbrahim Ruhi Kelleci’ye 2 yıl 11 ay, Zafer Karasaçlı’ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Teyfur Bingöl, Saffet Altındağ, Ergün Ata ve Kamil Celal Yıldırım’ın beraatlarına karar verirken, ceza alanlarda Kelleci ve Karasaçlı’nın cezaları adli para cezasına çevrildi.