Şule Çet'in katillerine hazırlanan ısmarlama raporda skandallar bitmiyor!

Şule Çet'in katillerine hazırlanan ısmarlama raporda skandallar bitmiyor!

Ankara'da katledilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in katil zanlıları lehine hazırlanan raporda ortaya çıkan ifadeler, Çet'in katillerinin korunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Çet'in katil zanlıları, Savcılık kararı olmadan ulaşılması mümkün olmayan reçeteyi kullanarak Uzman Mütalaa Raporu'na ekletti.

Nazlı Eda Piyade / @nazliieda_

Ankara'da cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra bir plazanın 20. katından atılarak katledilen Şule Çet'in katil zanlılarının aldığı skandal bir uzman mütalaa raporu ortaya çıktı.

Ankara Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Tekstil Tasarımı 2. sınıf öğrencisi Şule Çet’in katil zanlıları Çağatay Aksu ve Berk Akand lehine alınan mütalaa raporunda katledilen Çet'i suçlayan ifadeler kullanıldı.

CİNSEL SALDIRI VE CİNAYETE KILIF

Önümüzdeki Şubat ayında görülecek dava öncesi ortaya çıkan raporda; Çet'in antidepresan kullanması, Çağatay Aksu'nun yanında bulunması gibi sebepler cinsel saldırı ve cinayete kılıf olarak gösterildi.

Raporun istenme gerekçesi olarak öne sürülenler arasında, Çet'in 'majör depresif bozukluk' tanısı aldığı ve ölümünde kullandığı ilacın etkisinin olup olmadığı gibi soruların yer alması da katillerin aklanması için ısmarlama bir rapor olduğunu ortaya koyar nitelikte oldu.

Uzman Doktor Mehmet Nuri Aydın imzasını taşıyan raporda, Prof. Dr. Şemsi Gök'ün Adli Tıp kitabından alındığı öne sürülen atıfta “Sarhoşluğa varacak kadar içki içen kimsenin bu sonuçları göze alacağı, yalnız bir erkeğin odasında içki içerek cinsel birilkteliği kabul etmiş sayılır” ifadeleri  kullanıldı.

'BİLİMSELLİKTEN UZAK, ISMARLAMA RAPOR'

Konuyla ilgili görüştüğümüz Şule Çet'in avukatı Umur Yıldırım, 'Uzman Mütalaa Raporu' olarak sunulan raporun, bilimsellikten uzak, ciddi meblağlar ödenerek hazırlatılmış bir rapor olduğunu söyledi. Yıldırım, “Raporu düzenleyen şahıs Adli Tıp Kurumu'ndan emekli, akademik kariyeri olmayan, bilimsel çalışmalardan uzak bir doktor” dedi.

Öte yandan raporda yer alan antidepresan kullanımı nedeniyle, Çet'in toksik bir madde ile öldürülmüş olamayacağı öne sürüldü.

'ÇET'E AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN REÇETEYE SAVCILIK KARARI OLMADAN NASIL ULAŞILDI?'

Çet'in avukatı, raporda söz konusu olan 'Majör Depresif Bozukluk' tanısının alındığı ve ilaç kullanımının öne sürüldüğü reçetenin iddianame hazırlandıktan hemen sonra dosyaya eklendiğini fakat Savcılık kararı olmadan bu reçeteye ulaşılamayacağını kaydetti. Yıldırım, Şule'nin vefatından 1 hafta sonra, Savcılık kararı olmadan dosyaya eklenen bu raporun gerçekliğini sorgularken, nasıl ulaşılmış olduğunun da büyük şaibe taşıdığını söyledi.

Av. Yıldırım, mütalaa raporu olarak sunulan belgede de buraya atıf yapılmasını yine Çet'in katil zanlıları aklamak için bir bahane olduğunu söyledi.

Raporda ayrıca, Çet'in Adli Tıp raporunda yer alan fiili livata bulgularının, Çağata Aksu'nun yargılanması için yeterli olmadığı da öne sürüldü.

DAHA FAZLA