Şule Çet davasının avukatları, keşif sonrası hazırlanan rapora itiraz etti

Şule Çet davasının avukatları, keşif sonrası hazırlanan rapora itiraz etti

Cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra 20. kattan aşağı atılarak katledilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümü davasında Çet ailesinin avukatları, olay yerinde yapılan keşif sonrası hazırlanan rapora itiraz etti.

Ankara'da cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra Yelken Plaza'nın 20. katından aşağı atılarak katledilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümü davasında Çet ailesinin avukatları, olay yerinde yapılan keşif sonrası hazırlanan rapora itiraz etti.

Ailenin avukatlarınca, davanın görüldüğü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesinde, keşif raporunun her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı olmadığı, raporda tüm delillerin irdelenmediği belirtildi.

Çet'in pencereden atılması veya atlaması durumunda, ceset, çorap ve ayakkabıların, ilk gün olay yerinde tespit edilen pozisyonu alabileceği belirtilen raporun bilimsel yöntemlerle hazırlanmadığı ifade edilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

'RAPORDA PENCEREDE NEDEN PARMAK İZİNİN BULUNAMADIĞINA DAİR DEĞERLENDİRME YOK'

"Söz konusu raporla hakikatin gün yüzüne çıkması için yapılan mahal keşfinden beklenen fayda elde edilememiştir. Raporda mevcut deliller bütün halinde değerlendirilmek yerine iki ihtimalli saptamalar yapılarak sonuç çıkarmamız beklenmektedir. Bütün delillerin incelenmediğine yönelik örnek vermemiz gerekirse; sanıkların, maktulün atladığını iddia ettikleri pencerede neden hiçbir parmak izinin bulunmadığı yönünde bir değerlendirmede bulunulmamıştır."

YENİ BİR KURULDAN RAPOR ALINILMASI TALEP EDİLDİ

Ailenin avukatları, Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden akademisyenlerin de dahil olacağı bir kuruldan yeniden rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ve taraf avukatları, Adli Tıp Kurumundan bir uzman, bir inşaat mühendisi ile olay yerine ilk gelen ekipten bir polis memurunun olduğu keşif Çet'in ölümünün üzerinden (29 Mayıs 2018) 1 yıl geçtikten sonra keşif yapmıştı. 

KEŞİF RAPORUNDA 'KESİN BİR AYRIM YAPILAMADI' DENİLMİŞTİ

Raporda "Olayın iddia edildiği gibi Çet'in pencereden atılması halinde ceset, çorap ve ayakkabılarının olay yerinde tespit edilen pozisyonu alabileceği gibi olayın sanıkların savunmasında belirttiği şekilde meydana gelmesi halinde de ceset, çorap ve ayakkabılarının olay yerinde tespit edilen pozisyonu alabileceği; mevcut verilerle aralarında kesin bir ayrım yapılamadığı kanaatini bildirir bilirkişi raporudur" ifadesi kullanılmıştı.

EN ÖNEMLİ DELİLLERDEN BİR TANESİ KAYIP

Keşif sonrası açıklama yapan Şule Çet'in avukatlarından Onur Tatar, her türlü güvenlik önlemi alınabilecekken ve mahkeme heyetinin, avukatların, polis memurlarının olduğu bir yerde sanıkların 'güvenlik gerekçesi' ile keşif mahaline getirilmemesini eleştirmiş ve tecavüz bulgusunu ispatlayacak en önemli delillerden biri olan Şule Çet'in düştüğü yerde üzerinde bulunan kilot ve pedin hala bulunamadığına dikkat çekmişti.

DAHA FAZLA