Şule Çet davasında yeni gelişme: İddianame kabul edildi

Şule Çet davasında yeni gelişme: İddianame kabul edildi

Şule Çet’in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından onaylandı. Sanıklar ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası talebi ile yargılanacak.

Şule Çet’in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand, “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “hürriyetten yoksun bırakma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede Şule Çet’in cinsel saldırıya maruz kaldığını ve plazanın 20’inci katından atılarak öldürüldüğü belirtildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İddianamede, “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “hürriyetten yoksun bırakma” suçlamaları yöneltilen Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
İddianame, Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Tutuklu sanıklar, 6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da Gazi Üniversitesi Tekstil Tasarımı öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs’ta sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir plazanın 20’nci katından şüpheli bir biçimde düşerek hayatını kaybetti.Olayın ardından şüpheliler Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand gözaltına alındı. Çağatay Aksu ifadesinde Çet’in intihar ettiğini öne sürdü. 2 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın talimatıyla cinayet soruşturmasına dönüştürülen soruşturma kapsamında şüpheliler tutuklandı. (DHA)

DAHA FAZLA