Şule Çet davasında dudak okuma uzmanı bulundu

Şule Çet davasında dudak okuma uzmanı bulundu

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine bulunan dudak okuma uzmanı Şule Çet'in ölümünden sonra asansör önünde gerçekleşen diyaloğu çözmeye çalışacak.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine bulunan dudak okuma uzmanı, tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ile Berk Akand arasında Ankara'da cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra Yelken Plaza'nın 20. katından aşağı atılarak katledilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümünden sonra asansör önünde gerçekleşen diyaloğu çözmeye çalışacak.

T24'te yer alan habere göre uzun zamandır aranan dudak okuma uzmanı için mahkeme, 19 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bünyelerinde bu konuda uzman kişi bulunup bulunmadığını yazı ile sormuştu. Bakanlıktan gelen cevap yazısında ise, “Araştırmalar sonucu bakanlık bünyesinde görev yapan dudak okuma uzmanının bulunmadığı anlaşılmıştır” denilmişti.

Mahkemenin daha önce de yazı yazdığı TRT ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı da, bünyelerinde dudak okuma konusunda uzman kişi bulunmadığını belirtmişti. Şule Çet ailesinin avukatları ise bakanlığın olumsuz yanıtının ardından dudak okuma konusunda uzman kişilerden oluşacak bilirkişi kurulu oluşması için mahkemeye başvuracağını dile getirmişti.  

DAHA FAZLA