'Suikast' ihbarları ve IŞİD operasyonları...

'Suikast' ihbarları ve IŞİD operasyonları...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği hakkında gelen ihbarlar üzerine, Belediye Başkanı'nın koruma sayısının artırıldığı öğrenilirken, EGM'den yapılan açıklamada suikastçının yakalandığı iddiaları yalanlandı.

İleri Haber 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı konusunda gelen ihbarlar neticesinde koruma sayısının ve önlemlerin artırıldığı öğrenildi. Son günlerde hem CHP Genel Başkanı hakkında yazılan "Kemal Kılıçdaroğlu öldürülecek" iddiaları ve terör örgütü IŞİD'e yönelik  operasyonlar, yeni bir tehdit dalgası endişesi yarattı.

ODA TV'nin haberine göre, İmamoğlu'na yapılan suikast son anda önlenmiş, suikastçılar yakalanmıştı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, ''Bazı basın yayın organlarında yer alan “İmamoğlu'na yönelik suikast emri verilen DEAŞ Militanları yakalandı” haberi ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur. Dönem dönem kamu görevlilerine, devlet büyüklerine, korumaya tabi şahıslara, görevleri nedeniyle veya kamunun gündeminde olan sansasyon yaratabilecek kişi, kurum ve yerlere yönelik bu tür duyumlar ve ihbarlar gelmektedir. Bu duyumlar veya ihbarlar ilgili kişiler ile paylaşılır ve bunların her biri bilgilendirilir. Bu konuda birimlerimiz tarafından gerekli tedbirler alınır. Haberde yer aldığı şekilde bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanması söz konusu değildir." ifadeleri yer aldı. 

İSMAİL SAYMAZ: SOMUT SUİKAST TEHDİDİ SÖZ KONUSU DEĞİL 

Gazeteci İsmail Saymaz ise İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesini “İstihbari duyum alındığını söylediler. Uyarı yapıldığını söylediler. Ani bir şey değil. Genel bir duyum olarak ilettiler. Somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardık dediler" şeklinde aktardı. 

ONGUN: EYLEM TALİMATI BİLGİSİ GELDİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir." dedi. 

Öte yandan son bir ay içerisinde IŞİD'e yönelik operasyonlar, Türkiye'de IŞİD tehdidinin boyutunu gözler önüne seriyor.

ANKARA'DA KEŞİF YAPAN İKİ IŞİD'Lİ 15 KASIM'DA YAKALANDI

Ankara'da 15 Kasım 2020 tarihinde iki IŞİD'li terörist, keşif ve istihbarat çalışması yaparken yakalanarak tutuklanmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Ankara Bölge Başkanlığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonda, IŞİD bünyesinde çatışma bölgelerindeyken aktif silahlı faaliyet gösterdikleri ve Ankara'da keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları tespit edilen şüphelilerin saklandıkları evlerde arama yapıldı. 

SAKARYA'DA İSTİHBARAT ÇALIŞMASI YAPAN 8 IŞİD'Lİ YAKALANDI, 6'SI SERBEST BIRAKILDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca "IŞİD'in eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik soruşturma" kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince  Irak uyruklu 8 şüpheliden 2'si tutuklanmış, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin, çatışma bölgelerinde  sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensupları adına istihbarat çalışmaları yaptığı ve ele geçirilen dokümanların incelenmesinde faaliyet gösterdikleri tespit edilmiş, teröristlere tıbbi malzeme temin ettikleri yönünde ifade ve teşhisler bulunmuştu. 

YOZGAT'TA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yozgat'ta IŞİD'e yönelik 28 Kasım 2020 tarihli operasyonda 20 adrese baskın düzenlenmiş, toplamda 22 Irak uyruklu IŞİD şüphelisi yakalanmıştı. 

İSTANBUL'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

İstanbul'da 21 Kasım 2020 tariginde yapılan operasyonlarda ise 11 ilçede birçok adrese yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Söz konusu teröristlerin, Irak ve Suriye gibi savaş bölgelerinde bulunduğu ve yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikleri tespit edilmişti.