Suikast girişiminin ayrıntıları belli oluyor

Suikast girişiminin ayrıntıları belli oluyor

Yapılan açıklamayla, Maduro'ya yönelik saldırıda kaç araç kullanıldığı da belli oldu.

Venezüela Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast girişimi sırasında 3 insansız hava aracının (İHA) infilak ettiğini duyurdu.

Sputnik'e konuşan Rodrigues, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yara almadan kurtulduğu suikast girişimi ile ilgili şu ayrıntıları verdi:

"Üç patlama gerçekleşti, biri başkanlık platformunun karşısında patlayan drone oldu, bir drone daha platformun solunda yükseldi ve infilak etti. Bu drone, muhafızların yakınlarının bulunduğu sektördekilerin sola doğru koşmasına neden oldu, üçüncü drone ise sahnenin güneyindeki binanın bulunduğu bölgede infilak etti."

‘SUİKAST HAZIRLIKLARI EN AZ 6 AY SÜRDÜ'

Maduro'ya suikastın hazırlıklarının 6 ay sürdüğünü belirten Rodrigues, "Başkan Maduro'nun güvenlik servisinin verdiği hızlı tepki sayesinde, kendisinin tahliyesinin sağlandığı gibi olay yerinde bulunan bazı failler de hızlı bir şekilde yakalandı. Şimdi bu kişiler, en az 6 aydır hazırlıkları yapılan bu operasyonun tüm detaylarını anlatıyor" ifadelerini kullandı.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Reuters, Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Reverol’in açıklamalarına dayandırdığı haberinde Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik suikast girişimine karıştıkları şüphesiyle 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.