Sudan'da ordu ve muhalefet arasındaki görüşmeler askıya alındı

Sudan'da ordu ve muhalefet arasındaki görüşmeler askıya alındı

Sudan'da orduyla muhalefet arasında geçiş sürecindeki yönetim konusunda nihai anlaşmanın imzalanması beklenirken, muhalefetten müzakerelerin askıya alındığı açıklaması geldi.

Sudan'da ordu ile muhalefet arasında geçiş sürecindeki yönetim konusunda nihai anlaşmanın imzalanması beklenirken, muhalefetten müzakerelerin askıya alındığı açıklaması geldi.

Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'ne (ÖDBG) yakın bir kaynak, göstericilere karşı şiddetin tekrarlanması sebebiyle ÖDBG'nin askeri konseyle müzakereleri askıya aldığını belirtti.

Kaynak, "Askeri Konsey, başkentte ordu karargahı önündeki barikatları kaldırmak, barışçıl gösteri yapan sivilleri güç ve aşırı şiddet kullanarak dağıtmak istiyor. Son yaşananlar, askeri konseyin geçiş sürecinde ÖDBG ile ittifakındaki ciddiyetsizliğini ortaya koydu" ifadesini kullandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, askeri konseyin, ÖDBG ile daha önce anlaştığı şekilde yönetimi sivil bir hükümete devretmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

[ih2]

ÖDBG, bu gece yapılması beklenen ve nihai anlaşmanın imzalanacağı toplantının belirsiz bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Sudan'da ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri'nin, ordunun başkentteki genel karargahı yakınına çıkan yollardaki barikatları kaldırma girişimi sırasında göstericilere açtığı ateşte dün akşam 14 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

[ih3]

AA haberine göre Muhalif Sudan Doktorlar Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hızlı Destek Kuvvetleri'nin ordunun genel karargahı yakınındaki göstericilere müdahalesinde 7'si mermiyle 14 kişi yaralandı." ifadesi kullanılmıştı.