Sudan'da istifalar artıyor: İstihbarat Başkanı görevi bıraktı

Sudan'da istifalar artıyor: İstihbarat Başkanı görevi bıraktı

Sudan'da hayat pahalılığının protesto edildiği eylemler devam ederken; Sudan İstihbarat Başkanı Salih Abdullah "Goş" istifa etti.

Sudan'da Aralık 2018'in sonlarından bugüne hayat pahalılığının protesto edildiği eylemler devam ederken; Sudan İstihbarat Başkanı Salih Abdullah "Goş" istifa etti.

Askeri Geçiş Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan İstihbarat Başkanı'nın istifasını kabul etti.

Açıklamada, Kuş’un istifasını dün akşam konseye sunduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Sudan’da 19 Aralık 2018’den bu yana hayat pahalılığı ve siyasi reform için sokaklarda gösteriler düzenleniyor. Sudan’da ekmek zammına ve kötü yönetime karşı 4 aydır süren protestolar Ömer el-Beşir iktidarını devirdi. Ordunun müdahalesi ile süreç askeri darbeyle sonuçlandı ve Beşir tutuklandı.

Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğu, 3 aylık OHAL ve ateşkes ilan edildiği, konseyin 2 yıl görevde kalacağı açıklandı.

[ih2]

Sudan’da halk hareketinin lider örgütü olan Sudan Meslekler Birliği ile Sudan Komünist Partisi ise halka sokağı terk etmeme çağrısı yaptı.