Şubat ayında patronlara 17,7 milyar TL teşvik verildi

Şubat ayında patronlara 17,7 milyar TL teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teşvik listesi yayımlandı.

Şubat ayına ilişkin yatırım teşviği listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 617 şirkete toplam 17 milyar 736 milyon 488 bin 158 TL'lik teşvik belgesi düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın şubat 2022 dönemi yatırım teşvik belgesi düzenlediği şirketlerin listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listeye göre 617 şirkete yatırım teşviği verildi.

Emeğiyle yaşayan yurttaşların ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele ettiği dönedem patronlara verilen teşviklerin önemli bir kısmını, şirketlerden vergi alınmaması anlamına gelen "KDV istisnası" oluşturdu. Yine ön plandaki teşviklerden biri de "Gümrük vergisi istisnası" oldu.

Patronlara bir başka kıyak ise emekçilere bir gün dahi istisna yapılmayan "sigorta primine" dair oldu. Çok sayıda şirkete "Sigorta primi işveren hissesi" muafiyeti tanındı. Ek vergi indirimleri, yatırım yeri tahsisi gibi teşviklerin yanı sıra sermayeye yönelik yeni kıyaklardan "faiz desteği" de teşvikler listesindeki yerini aldı.

17 milyar 736 milyon 488 bin 158 TL toplam yatırımın hangi oranlarda devlet kasasından karşılanacağının detayları ise açıklanmadı.