Stoltenberg: NATO'da Türkiye konusunda görüş ayrılıkları var

Stoltenberg: NATO'da Türkiye konusunda görüş ayrılıkları var

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği askeri harekat nedeniyle birlik içerisinde görüş ayrılıkları yaşandığını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Suriye'deki askeri harekatını da örnek vererek "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yorumunu yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te Elysee Sarayı'nda görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenle ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, NATO üyeleri arasında Suriye'nin kuzeyindeki durum da dahil çeşitli konularda görüş ayrılığı olduğunu belirtti.

'GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ VAR'

Stoltenberg, "Türkiye konusu üyeler arasındaki görüş ayrılıklarının önemli bir örneği. Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği operasyonun sonuçları konusundaki kaygılarımı daha önce dile getirdim. Görüş ayrılıklarımız var" dedi.

'IŞİD'LE MÜCADELEDE İLERLEME KAYDETTİK'

Müttefiklerin IŞİD'le mücadelede elde edilen kazanımların heba edilmemesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu da kaydeden Stoltenberg, "IŞİD'le mücadelede ilerleme kaydettik ancak henüz mücadele sona ermedi. IŞİD, kısa süre önceye kadar İngiltere büyüklüğünde toprakları elinde tutuyordu. Bunu değiştirmeyi başardık ve bu çabaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.