Star gazetesi yazarı çocuk istismarını savundu!

Star gazetesi yazarı çocuk istismarını savundu!

Star gazetesi yazarı Yakup Köse, "erken yaşta evlilik" adı altında çocuk istismarı savunuculuğu yaptı. Evlilik yaşının ve kanunların İslam dinine göre düzenlenmesi gerektiğini savunan yazar, esas mağdurun istismarcılar olduğunu öne sürdü.

AKP yandaşı Star gazetesinin yazarlarından Yakup Köse evlilik yaşının ‘İslami kanunlara göre’ düzenlenmesi gerektiğini savunarak çocuk istismarının yasallaştırılmasını istedi.

Bugünkü köşesinde "Geç evliliğe teşvik yasaklanmalı" başlıklı bir yazı kaleme alan Köse, hayatın her alanında ‘kendin için yaşa’ mottosunun geçerli kılınmaya çalışıldığını ve bu ‘saplantılı‘ bakış açısıyla evlilik yaşının 30’a çıktığını söyleyen Köse, devletin ise alt sınır olarak 18’i belirlediğini ve bunun ‘mağduriyetlere‘ yol açtığını savundu.

ÇOCUK İSTİSMARINDA ESAS MAĞDUR 'İSTİSMARCILAR'MIŞ

18 yaşından küçük kız çocukların evlendirilmesinin "Şu garipliğe bakın ki, devletin kendisine tecavüz etti diye hapse attığı kocasının arkasından gözyaşı döken kadınlar her hafta da cezaevine ziyarete gidiyorlar!” ifadeleriyle savunan yazar, esas mağdurun istismarcılar olduğunu öne sürdü.

DİNE UYGUN DÜZENLENME ÇAĞRISI

İslam dininde ‘baliğ olma‘ (bulûğ çağına girme) yaş aralığının belirlenmiş olduğunu söyleyen Köse, AKP’ye bu ‘mağduriyet’lerin giderilmesi için yasayı İslam dinine uygun hale getirmesi için çağrıda bulundu.

Köse, “Ak Parti bu mağduriyetlerin giderilmesi için geçici bir düzenleme yapmaya kalktı ama Batıcılar karşı çıkınca geri adım attılar. Benim bahsettiğim geçici bir düzenleme değil kalıcı ve fıtrata uygun bir düzenleme” diye konuştu.

DAHA FAZLA