Standard Profil'de patronun engelleme girişimlerine rağmen işçilerin sendikal mücadelesi sürüyor!

Standard Profil'de patronun engelleme girişimlerine rağmen işçilerin sendikal mücadelesi sürüyor!

Petrol İş'in yeterli çoğunluğu sağlayarak bakanlıktan yetki aldığı Standard Profil'de, patron süreci uzatmak için itirazda bulunurken, işçiler ise sendikalı olarak TİS sürecinin başlaması ve krizin faturasını ödememek için eylemlerini sürdürüyor.

Tugay Candan - @TugayCandann

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Standart Profil fabrikasında işçilerin sendikalaşma girişimi patron engellenmeye çalışıyor. 2 bini aşkın çalışanın bulunduğu fabrikada, 1668 üye sayısını yakalayan Petrol-İş Sendikası yasanın aradığı üye çoğunluğuna ulaşmış ve 2 Nisan tarihiyle Çalışma Bakanlığı’ndan yetki tespit belgesini almış olmasına rağmen fabrika yönetiminin yetki tespitine yaptığı itiraz nedeniyle sendikal süreç çıkmaza girdi.

Patronun bu süreci uzatması nedeniyle toplu iş sözleşmesi (TİS) yapılmazken, kriz ortamında işçilerin maaşları ve sosyal haklarında da iyileştirme yapılmadı. Fabrikada eylemlere devam eden işçiler, dün (13 Mayıs) yaptıkları eylemle patronun itirazı geri çekmesi ve sendikalı olarak TİS yapılması için mücadeleye devam edeceklerini yinelediler.

Fabrikanın örgütlenme sorumlusu Emrah Saruhan burada işçilere yaptığı konuşmada, “Burada kendi gücümüzü, birliğimizi, bütünlüğümüzü gösteriyoruz. Gerek yönetime, gerek ise Manisa’ya… Bu eylemler devam edecek. Bazı sonuçlar almak için; daha güçlü, daha tek ses olarak”  ifadelerini kullandı.

'PATRON MASAYA OTURANA DEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Konuyla ilgili konuştuğumuz sendikal çalışma içerisinde yer alan işçilerden Ayberk Güner de patronun masaya oturması ve sözleşme yapılana dek mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Güner, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında işçinin uzun süredir beklediği sosyal hakları almasını ve bu ekonomik sıkıntıların içinde asgari ücrete mecbur kalmamasını, itiraz sürecinin en kısa sürede sonlanıp işverenin masaya oturması ve sözleşme yapılmasını bekliyoruz. “Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

DAHA FAZLA