Stajyer öğrenciye cinsel saldırıda bulunan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı

Stajyer öğrenciye cinsel saldırıda bulunan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı

Yanında stajyerlik yapan hukuk fakültesi öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı.

Yanında çalışan stajyer kadın öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu için gözaltına alınan Avukat Muhittin Köylüoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Öykü A, sosyal medya hesabından bir avukatın ofisinde tacize uğradığını paylaşmış, ardından çok sayıda destek mesajı gelmiş ve Öykü A, Avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na “nitelikli cinsel saldırı”, “cinsel taciz”, “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından şikayetçi olmuştu.

Hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Köylüoğlu, Bakırköy Adliyesi'nde tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle Köylüoğlu’nun “cinsel saldırı” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Hukuk fakültesi öğrencisi Öykü A., 16 Şubat'ta "Merhaba Ben Öykü" (@MerhabaOyku) adlı Twitter hesabından, bir dönem yanında çalıştığı İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Muhittin Köylüoğlu tarafından cinsel saldırıya uğradığını duyurdu ve "Ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun" çağrısı yaptı.

23 yaşındaki Öykü A.'nın bu çağrısı, kısa sürede binlerce kadına ulaştı ve dayanışma mesajları yağdı. Öykü A.'nın mesajları sonrası başka kadın avukatlar da Muhittin Köylüoğlu'nun tacizine maruz kaldıklarını ya da buna şahit olduklarını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiler. Ayrıca Muhittin Köylüoğlu'nun eski eşine şiddet uyguladığı, bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı.

DAHA FAZLA