Stajyer avukata cinsel saldırı!

Stajyer avukata cinsel saldırı!

Kadın stajyer avukatın sosyal medyadan duyurduğu cinsel saldırı iddiası üzerine İstanbul Barosu tarafından avukat M.K. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda ise M.K. disiplin kuruluna sevk edildi.

İleri Haber

İstanbul’da bir kadın stajyer avukat, İstanbul Barosu avukatlarından M.K. isimli erkek avukat tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını duyurdu. Sosyal medyadaki paylaşımların ardından konuyla ilgili İstanbul Barosu’ndan yapılan açıklamada, M.K.'nin disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Öykü ile Dayanışan Kadın Avukatlar’dan da yapılan açıklamada, “‘Can güvenliğimden endişe ediyorum, arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok, lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun, artık daha fazla Öykü olmasın!’ diyen Öykü'nün yanındayız!” denildi.

Twitter’da ‘Merhaba Ben Öykü (@MerhabaOyku)’ isimli Twitter hesabından “Herkese merhaba ben Öykü. İstanbul Barosu avukatlarından Av. M.K.’nin ben ve benim gibi birçok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını sizlere anlatacağım” paylaşımıyla bir kadın stajyer avukat, erkek bir avukat tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını duyurdu.

Kısa sürede yayılan mesaj sonrası İstanbul Barosu harekete geçti.

'GÖRMEZDEN GELİNEMEZ'

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda “Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevk edildi. Öykü'nün anlatımı için de re'sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu… Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz” dedi.

EVLİ OLDUĞU KADINA DA ŞİDDET UYGULAMIŞ

İstanbul Barosu yönetim kurulu kaynaklarından alınan bilgilere göre, M.K hakkında önceden evli olduğu kadına uyguladığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili şikayet dilekçesinde kadının, M.K.'den şiddet gördüğü iddialarının da yer aldığı belirtildi.

‘ÖYKÜ’NÜN YANINDAYIZ’

‘Öykü ile Dayanışan Kadın Avukatlar’ imzasıyla yapılan basın açıklamasında ise, “Öykü ‘Can güvenliğimden endişe ediyorum, arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok, lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun, artık daha fazla Öykü olmasın!’ diyen Öykü'nün yanındayız!” denildi.

Kadın avukatların açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“16 Şubat 2020 tarihinde sosyal medyada ‘Merhaba Ben Öykü’ isimli hesap aracılığıyla İstanbul Barosu'na kayıtlı Av. M.K. tarafından cinsel saldırıya uğradığını ve pek çok çalışanın da cinsel saldırıya maruz kaldığım duyuran Hukuk Fakültesi Öğrencisi genç kadının dayanışma çağrısı üzerine iletişim kurduk ve adliyeye geldik. Öykü, şikayetçi olmuş ve ifadesini vermiştir. Ayrıca olay duyulur duyulmaz aynı kişinin cinsel şiddetine maruz kaldığını ifade eden onlarca kadının şikayetçi olacakları yönünde beyanları vardır,

Öykü "Can güvenliğimden endişe ediyorum, arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok, lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun, artık daha fazla Öykü olmasın!" diyen Öykü'nün yanındayız!

Çünkü biz kadının beyanını esas alan avukatlar olarak, mesleğe yeni başlamış kadın avukatların işçi avukat olarak çalıştıkları bürolarda cinsel şiddete maruz kaldıklarını, tehdit edildiklerini ve bunun her geçen gün arttığını görmekteyiz.

Bilinmesini isteriz ki, kadına şiddet uygulayan herkesin karşısında olduğumuz gibi, 'Benim çok tanıdığım var, bana bir şey olmaz, sana kimse inanmaz' diyerek genç kadınların üzerinde baskı kurmaya çalışan avukatların da karşısındayız…

Kadının beyanı esastır ve sergilenen erkek dayanışmasına karşı sürecin takipçisi olacağız.”

DAHA FAZLA