Sri Lanka'daki bomba saldırılarının ardından OHAL 1 ay daha uzatıldı

Sri Lanka'daki bomba saldırılarının ardından OHAL 1 ay daha uzatıldı

Sri Lanka'da resmi gazetede bu sabah yayımlanan ilanda, cumhurbaşkanlığının, olağanüstü halin bir ay süreliğine uzatılması kararı aldığı belirtildi.

Sri Lanka'da 21 Nisan'da kilise ve otellere düzenlenen ve 359 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bombalı saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü hal, resmi gazetede yayımlanan ilanla bir ay daha uzatıldı.

Konuya dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena, terör saldırılarının etkisinin halk nezdinde hala etkisini sürdürdüğü ve mevcut durum karşısında tedbir almak gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Yetkililer, saldırılarda 359 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Bombalı saldırılarını, cihatçı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.