Spor haberleri de Erdoğan'la okunacak

Spor haberleri de Erdoğan'la okunacak

Yandaş Demirören'e satılan Doğan Grubu'nun gazeteleri Erdoğan'ın sözlerini manşete taşıdı. Spor gazetesi Fanatik'te bile Erdoğan birinci sayfada yer aldı.

İleri Haber

Yandaş Demirören grubuna geçen hafta satılan Doğan Medya Grubu’nun çatısı altındaki Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri birinci sayfalarında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yer verdi.

Hürriyet'te Hande Fırat imzasıyla yayınlanan haber, 'Adaletten daha büyük değilim' başlığıyla verildi. Erdoğan'ın Varna dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalardan hazırlanan haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varna'da kendisinden iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını isteyen AB yöneticilerine bu yanıtı verdiğini anlattı" ifadelerine yer verildi.

Magazin haberleriyle bilinen Posta gazetesinde de Varna dönüşü uçakta bulunan gazetecilerden Hakan Çelik'in imzasıyla aynı haber yayınlandı. Haber, Posta'da 'Gücümüzü gösterdik' başlığıyla verildi. Haberde Erdoğan'ın 'önemli mesajları' "Erdoğan, 'Ülke olarak güçlüyseniz gelişmeler de farklı oluyor. Olumlu gelişmeler, Fırat Kalkanı'nın, Zeytin Dalı'nın, şehitlerimizin, gazilerimizin bereketidir bence' dedi" şeklinde ifadelerle servis edildi.

Spor gazetesi Fanatik'in birinci sayfasında da yine Erdoğan yer aldı. Fanatik 'konsepti gereği' Varna uçağındaki röportaja yer vermezken, Erdoğan'ın onayladığı "7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ilgili haberi birinci sayfaya taşıdı. 'Cumhurbaşkanı'ndan kulüplere müjde' başlığıyla yayınlanan haberde, "Cumhurbaşkanı'nın onayladığı bu kanunla birlikte, kulüplerin yıllardır en önemli sıkıntılarından biri olan amatör branşlardaki giderlere devlet desteği gelecek" ifadeleri kullanıldı.

HÜRRİYET'TEN YANDAŞ SABAH'A ÖVGÜ

Hürriyet'te uzun yıllar yayın yönetmenliği yapan Ertuğrul Özkök ise bugünkü yazısında yandaş Sabah gazetesinin önceki gün attığı manşeti övdü.

Özkök, 'Hürriyet yazarı gözüyle Sabah’ın dünkü manşeti' başlığıyla yayınlanan köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İtiraf edeyim dün içimi en çok okşayan manşet Sabah gazetesininkiydi. Önceki gün Varna’da yapılan Avrupa Birliği Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üç liderin el ele fotoğrafı vardı. Manşet de şöyleydi: 'Güçlü Avrupa’yı birlikte inşa edelim.' Bu sayfayı görünce 13 yıl öncesine döndüm. Türkiye ile AB arasındaki tam üyelik müzakerelerinin başlama kararının alındığı gece yaşadığım coşkuyu anımsadım."

DAHA FAZLA