Sözleşmesi bitmesine rağmen İstanbul Otogarı'nı Galip Öztürk'ün kızının yönetmesi Meclis gündemine taşındı

Sözleşmesi bitmesine rağmen İstanbul Otogarı'nı Galip Öztürk'ün kızının yönetmesi Meclis gündemine taşındı

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, sözleşmesi bitmesine rağmen İstanbul Otogarı'nı Galip Öztürk'ün kızının yönetmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

İleri Haber

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a İstanbul Otogarı'nın işletilmesi ve denetlenmesi hakkında Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplanması amacıyla soru önergesi verdi.

Son dönemde basında sıkça yer alan ve Çiğdem Toker'in 10 Haziran tarihli yazısında da değindiği resmi adı”15 Temmuz Demokrasi Otogarı” olan otogar işletmesinin 25 yıllığına Avrasya Terminal A.Ş (AVTER) tarafından işletildiği ancak  süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde sona ermesine rağmen, şirketin Avukatı tarafından basına verilen bilgiye göre “otogar işletmesinin sözleşmeden doğan yasal haklar nedeniyle halen şirketleri tarafından işletildiği’ ve yine sözleşmeden doğan haklar gereği “intifa haklarının süre uzatımı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 25/04/2019 tarihinde başvuru yapıldığı” ifade edilmektedir.

Yine kamuoyunda yer alan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesine yapılan başvuruda başvuru sahibi Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) ancak işletmeci şirket ise AVTER A.Ş. olduğu ifade edilmektedir.

[ih2]

Otogar işletmesinin 25 yıl daha uzatılması talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurulduğu ve herhangi bir cevap gelmemesine ve süresi bitmesine  rağmen İstanbul Otogarının AVTER A.Ş tarafından işletilmesinin yapıldığı bilinmektedir. Ayrıca  Sayıştay tarafından 2017 tarihinde hazırlanan  İBB Raporlarında İstanbul Otogarında 868 işyerinden sadece 300 işyerinin ruhsatlı 578 işyerinin ise ruhsatsız olduğu, bunlardan bir kısmının faaliyet alanlarının yasaklanmasına rağmen faaliyetlerine devam ettiği saptanmıştır.

Ersoy'un sorduğu sorular şu şekilde:

1-) Şu anda İstanbul Otogarını hangi firma işletmektedir? AVTER A.Ş işletiyorsa bu yetkiyi veren hangi kurumdur yasal bir sözleşme var mıdır?

2-) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sözleşmeyi neden AVTER A.Ş yerine UATOD imzalamaktadır?

3-) Bakanlığınız Sayıştay raporlarında da geçen firmaları denetlemiş midir yada denetlemeyi düşünmekte midir? Neden hala bu firmalar faaliyet göstermektedir.?

4-) İstanbul Otogarı kasasına 5 Mayıs'tan itibaren giren hasılat ne kadardır?  Haksız kazanç doğmuş mudur?