Sözcü yazar ve yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Sözcü yazar ve yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Aralarında Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da bulunduğu 5 kişi hakkında 'FETÖ' suçlamasıyla hazırlanan iddianamede 15 yıla hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda, Sözcü yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İnternet Haber Koordinatörü Yücel Arı ve İnternet Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, 5 kişinin 'FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, başsavcılıkça onaylanmasının ardından gönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de kabul edildi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 18 Ocak 2019'da yapılmasına karar verdi.

Uğur Dündar ve Saygı Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında ise takipsizlik verildi.