Sözcü davasında skandal karar: Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya hapis cezası

Sözcü davasında skandal karar: Emin Çölaşan ve Necati Doğru’ya hapis cezası

Sözcü gazetesi davasında köşe yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında hapis cezası isteniyordu. Davada karar açıklandı.

Sözcü gazetesi davasında köşe yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen davada karar çıktı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme kararını verdi. Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkeme heyeti kararı açıkladı. Mahkeme Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya 'FETÖ'ye yardım' iddiasıyla 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan gazetenin sahibi Burak Akbay'ın dosyası ise ayrıldı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Metin Yılmaz, Necati Doğru, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Emin Çölaşan ve Gökmen Ulu, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Cumhuriyet savcısına esas hakkındaki mütalaasına ilişkin görüşü soruldu. Mahkeme Başkanı, kararın açıklanacağını belirterek, sanıklara son sözlerini sordu.

'BOŞ BİR DAVA'

Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu.

Son sözü sorulan Emin Çölaşan “Hakkımızda açılan boş bir davadır aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatimi istiyorum.” dedi.

'HUKUKA AYKIRI SUÇLAMA İLE MAĞDUR EDİLDİK'

Gökmen Ulu da “Daha önceden dile getirmiş olduğum savunmaları tekrarlıyorum sayın başkan. Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatimi istiyorum.” dedi.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise “Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Beraatimi istiyorum. Adalete sığınıyorum.” diye konuştu.

Mediha Olgun “Beraatimi istiyorum. Bu davada olmak beni yordu. Darbeci hiçbir zihniyeti desteklemem mümkün olmaz.” derken arkadaşımız Yonca Yücekaleli de “Beraatimi talep ediyorum.” dedi.

sozcu.com.tr Yönetmeni Mustafa Çetin ve Haber Koordinatörü Yücel Arı da “Beraatimi talep ediyorum.” talebinde bulundu.

'DİN VE ALLAH TÜCCARIYLA BİR ARADA OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Yazar Necati Doğru ise “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ'cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil.” dedi.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada, verilen aranın ardından karar açıklandı.