Soylu'ya malum mu oldu?: 'Bugün İstanbul'u veren yarın Türkiye'yi verir'

Soylu'ya malum mu oldu?: 'Bugün İstanbul'u veren yarın Türkiye'yi verir'

Soylu katıldığı iftar programında iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili AKP'lilerin bilinen söylemlerini tekrarlarken, AKP'nin İstanbul'u kaybetmemek için başvurduğu hukuksuzlukların nedenini de itiraf etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün İstanbul'u veren hukuksuzlukla beraber yarın Türkiye'yi verir” dedi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki Ramazan Etkinlik Alanı'nda konuşan Soylu, AKP’lilerin bilinen iftira ve çarpıtma ifadelerini kullandığı konuşmasında, 23 Haziran'daki seçimin önemli olduğunu belirterek "Amerika'sı da Avrupa'sı da bu seçime gözünü dikmiş durumda. Kandil de gözünü bu seçime dikmiş durumda. Herkes üst üste açıklamalar yapıyor. Herkesin tarafı belli, Allah şahit bizim tarafımız da belli. İnşallah milletimizin tarafı da belli. 50 gramlık oy pusulasıyla Türkiye'ye dışardan yön vermeye çalışanlara gerekli cevabı vermenizi istirham ediyoruz" dedi. 

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer kendi hakkımızı savunamayacaksak, kendi hukukumuzu savunamayacaksak vatandaşın hakkını, hukukunu nasıl savunacağız, Allah'ınızı severseniz? Mahalle baskısı oluştursunlar, gazetelerle, televizyonlarla üzerimize gelsinler, sosyal medyalardan hakaretler etsinler, biz de aman bize bir şey yapmasınlar da ne olursa olsun İstanbul'u da verelim. Bugün İstanbul'u veren hukuksuzlukla beraber yarın Türkiye'yi verir, aman ben bu koltukta kalayım. Koltuğun canı çıksın da bu milletin hakkına bir zeval gelmesin, hepsi budur."