Soylu'nun tehdidine HDP'den yanıt: Suikast mı göreceğiz?

Soylu'nun tehdidine HDP'den yanıt: Suikast mı göreceğiz?

Filiz Kerestecioğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, HDP milletvekilini tehdit eden Süleyman Soylu'ya yanıt verdi. Kerestecioğlu, Soylu'nun tehditlerine yönelik "Bizim herhangi bir korkumuz yok" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2019 yılı bütçe görüşmeleri esnasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Mardin Milletvekilini hedef gösteren konuşmalar yaptı.

AKP'nin Afrin'e yönelik operasyonuna değinen HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay'ı tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şovuna HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'ndan cevap geldi. Kerestecioğlu, Günay'a "Göreceksin sen" diyen Soylu için; "Daha ne göreceğiz? Suikast mı göreceğiz?" diye sordu.

'EŞİNİ FAİLİ MEÇHUL CİNAYETTE KAYBETMİŞ BİRİNE BUNLARI SÖYLEYEBİLİYOR'

Kerestecioğlu, Soylu'ya seslendiği konuşmasında "Sürekli tehditle iş gören bir bakandan söz ediyoruz, ve bunu yapmakta da hiçbir beis görmüyor. Ve kendisi yüzlerce korumayla gezen bir bakan, kendisi çocuğuna hamileyken eşini faili meçhul cinayette kaybetmiş bir kadına bunu söyleyebiliyor. 'Hiç birinizi yaşatmayacağız göreceksiniz' diyor ve bu sözün arkasında durabiliyor. 

Vekilimize 'Göreceksin sen' diyor. Ne göreceğiz? Fezleke görüyoruz, hapishane görüyoruz. Ne görüyoruz? Burada müdahale görüyoruz, sözlerimizin engellenmesini görüyoruz. Başka ne göreceğiz? Suikast mı göreceğiz?  Bunları kabul etmiyoruz. Bizim herhangi bir korkumuz yok" dedi.