Soylu'nun talimatı uygulamaya koyuldu: Asker cenazesinde CHP'nin çelengine saldırı

Soylu'nun talimatı uygulamaya koyuldu: Asker cenazesinde CHP'nin çelengine saldırı

Valilere “CHP’lileri asker cenazelerine almayın” talimatı verdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamasının ardından, bugün Bursa’daki bir asker cenazesinde CHP’nin çelengine saldırı oldu.

Kahramanmaraş'ta hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan’ın memleketi Bursa’daki cenaze töreninde CHP çelengine saldırı oldu.

Saldırının, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere talimat gönderdim, şehit cenazelerine almayın” açıklamasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti.



Tören öncesi cami avlusuna getirilen CHP Bursa İl Başkanlığı'na ait çelengin cami avlusunda diğer çelenklerin yanına konulması sırasında gerginlik yaşandı. Törene katılan bir grup, çelengi bulunduğu yerden aldı, arbedenin ardında çelenk yere atılarak çiğnendi. Gerginliğin artması üzerine polis, çelengi yerden alarak cami avlusundan çıkardı.
Askerin cenaze töreninde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak da vardı.

CHP İL BAŞKANI, PROTOKOLÜN ARKASINDA SAF TUTTU

DHA'nın haberine göre, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da protokolün hemen arkasında askerin yakınlarıyla birlikte saf tuttu. 

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Soylu bugün AKP’lilere yaptığı açıklamada, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili de talimat verdiğini söyleyerek, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" ifadelerini kullanmıştı.