Soylu'nun hakaretine İmamoğlu'ndan yanıt:  'Söyleyene bakarım adam mı diye...'

Soylu'nun hakaretine İmamoğlu'ndan yanıt: 'Söyleyene bakarım adam mı diye...'

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı etkinlikte İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, "Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” diyerek İmamoğlu'na hakaret etti.

İçişleri Bakanı Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na isim vermeden hakaret etti. Soylu, İmamoğlu’nun Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet ettiğini öne sürerek, “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” dedi.

Ankara’da düzenlenen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. grup açılış programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Fransa'da katıldığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'yi şikayet ettiğini iddia ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hakarete varan ifadeler kullandı.

‘TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET EDEN AHMAĞA SÖYLÜYORUM’

İmamoğlu'nu, toplantıda yaptığı konuşma üzerinden hedef alan Soylu, "Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN YANIT

Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nda gazetecilere konuşan İmamoğlu, Soylu'ya burada yanıt verdi. İmamoğlu, “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” yanıtını verdi.

ÖZTRAK: SOYLU KENDİNİ BİLECEK!

Bunun yanı sıra CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nu 'bedelini ödeyeceksin' diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

Öztrak, “Süleyman Soylu açıkçası atama bir bakan olarak, memur olarak seçilmiş birine, hem de İstanbul'da bugüne kadar alınan en yüksek oyu alarak seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyettedir. Süleyman Soylu kendini bilecek. Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşma hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.