Soylu'nun 'Densiz' dediği iki kişiye hakaret davası açıldı

Soylu'nun 'Densiz' dediği iki kişiye hakaret davası açıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Densiz" dediği iki kişiye "hakaret" davası açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Üsküdar'da konuşma yaptığı sırada hakaret ettiği iddiasıyla 2 kişi hakkında, "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Soylu, Saadet Partisi ile ilgili sözlerini eleştiren bu yurttaşlardan birine "Hadi oradan densiz. Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz" diyerek hakaret etmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mart'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Üsküdar'da konuşma yaptığı sırada hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve sevk edildikleri hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.Ç. ve Y.Ç. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Soylu'yu hedef alarak hakaret içerikli bağırdıkları öne sürüldü.

Evrensel'in haberine göre iddianamede, sanıkların alınan savunmalarında, Soylu'nun Saadet Partisi'ne ilişkin söylemlerine karşı çıktıklarını, ancak hakaret içerikli sözler söylemediklerini ifade ettikleri, olaya tanık olan 3 polisin ise sanıkların Bakan Soylu'ya hitaben hakaret içeren sözler söylediklerini beyan ettikleri anlatıldı.

Sanıkların bu şekilde üzerilerine atılı "kamu görevlisine alenen hakaret" suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, her 2 sanığın 3 ay 15 günden 2 yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianame gönderildiği Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.