Soylu'nun danışmanı TRT'de programa katılacak isimlere mülakat yaptı

Soylu'nun danışmanı TRT'de programa katılacak isimlere mülakat yaptı

TRT’de 12 gün boyunca yapılacak üç ayrı programa katılacak isimlere, Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek tarafından mülakata çağrıldı.

TRT’nin her yıl hazırladığı Muharrem ayı için bu yıl da üç ayrı program hazırlanması planlandı. Ancak bu yıl bir ilke imza atıldı. Programlara katılacak Alevi akademisyen, yazar ve dedeler için ilk kez mülakat yapıldı.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre; yetkinliklerini doktora tezleri, yayınları ve Alevi toplumundaki kabul görmüş isimler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yapan ve asıl alanı diş hekimliği olan Prof. Dr. Ali Arif Özzeybek tarafından mülakattan geçirildi.

TRT’de yayımlanan Diyanet programlarına katılan ilahiyatçılar mülakattan geçirilmezken Alevilerin mülakata alınması ile birlikte bir bakan danışmanının TRT adına karar verici olması dikkat çekti.

Haberde mülakata çağrılan Alevi akedemisyenlerden bazıları gitmeyi reddederken bazıları da “Biz çıkmazsak İlahiyatçıları bizim adımıza çıkaracaklar” diye konuştukları belirtildi.