Soylu’nun basın müşavirinin eşi, bir yıldır uğramadığı belediyeden maaş alıyor

Soylu’nun basın müşavirinin eşi, bir yıldır uğramadığı belediyeden maaş alıyor

Her konuşmasında HDP'li belediyeleri hedef alan ve kayyum atayan Süleyman Soylu’nun basın müşavirinin evli olduğu kadın, bir yıldır uğramadığı HDP’li belediyeden maaş alıyormuş.

Van'da kayyum yönetimi döneminde belediyede işe alınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Basın Müşaviri Ahmet Aydın’ın evli olduğu Merve Akkuş Aydın, bir yılı aşkın süredir uğramadığı belediyeden maaş alıyor.Belediyeye uğramadan maaş alıyor

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, İpekyolu Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından 2018 yılında belediyeye girişi yapılan Süleyman Soylu’nun Basın Müşaviri Ahmet Aydın’ın evli olduğu Merve Akkuş Aydın, bir yılı aşkın süredir belediyeye bir gün bile uğramadan maaş alıyor.

Belediye Özel Kalem Müdürlüğü’ne 10 Ağustos 2018 tarihinde memur olarak girişi yapılan Akkuş'un, hemen ardından ise geçici görevlendirmeyle Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne yazısı çıkartıldı. Gittiği kurumdan maaş almayan Akkuş’un tüm maaşı ve sosyal hakları ise halen İpekyolu Belediyesi tarafından veriliyor.

Bir yıllık geçici görevlendirilmesi yapılan Akkuş’un, görevlendirilme süresinin bitmesinin ardından bu süreyi tekrar uzattığı öğrenildi.