Soylu'dan 'Montrö Bildirisi' açıklaması: 'Son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net'

Soylu'dan 'Montrö Bildirisi' açıklaması: 'Son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net'

İçişleri Bakanı Soylu, emekli amirallerin imzaladığı 'Montrö Bildirisi'ne ilişkin açıklamalarda bulunurken, "Son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net. Türk siyaseti o saf olduğu dönemden çıktı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tuğamiral Mehmet Sarı'nın bir tarikat evinde askeri üniforması üzerindeki sarık ve cüppe ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından açıklama yayınlayan 104 emekli amirale ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu açıklamalardında CHP'yi hedef alırken, bildiriye imza atan 104 amirali de 'darbecilik'le suçladı.

Soylu şunları söyledi:

"Gece yarısı dönüp bize ültimatom veremezsiniz, verdirtmeyiz. Zihinlerinden en ufak böyle bir şey varsa darmadağın ederiz. Biz vatanseveriz, aynı zamanda kafamızı kuma gömmeyiz Bu millet dayak yiye yiye demokrasiyle buluştu. Dünyada demokrasiyi hak eden bir ülke varsa o da Türkiye'dir. Oy pusula yüzünden pazarlık yapan namussuzdur. O gece sabaha kadar uyumadık, irtibatları ortaya çıkardık. Son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net. Türk siyaseti o saf olduğu dönemden çıktı. Darbelerle zayıflatılmak istendik. 15 Temmuz'da yaşanılan hikayeler bizim hayatımızın rehberleridir.

CHP SUÇLAMASI

Hemen çıkarırsınız veya sonra çıkarırsınız ama darbelerin iş birliği içerisinden olduğu siyasi operasyon merkezleri vardır. 1960 darbesinin de siyasi operasyon merkezi CHP'dir. Bizatihi İsmet İnönü'dür. Buna itiraz edecek olanlar varsa kendi genel sekreterlerinin, milletvekillerinin anı kitaplarına baksınlar. Böyle bir tabloyu yorumlamak bizim için bir sorumluluk gerektiriyor ve vatandaşımıza gerçekleri aktarmamız gerekiyor. Kendi amirallik sıfatlarını kullanarak gece yarısı yapılan bildiri ‘darbeyi işaret eden’ bir bildiridir. Bildiride vesayetin izleri bulunuyor."