Soylu'dan inciler: 'Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum'

Soylu'dan inciler: 'Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum'

Bir radyo programına katılan İçişleri Bakanı Soylu, burada medyadaki duruma ilişkin konuştu. Soylu, “Bir gazetecinin hata yapma lüksü yoktur. Bizim vardır ama onların yoktur. Bir gazeteci bir iki kere hata yaparsa affedilir. Basın mensupları artık çok rahatlar" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, “Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum. Şuan eleştirerek düzeltilmesi gereken onca konu var ki anlatamam. Araştırmacı gazetecilik şu an yok neredeyse. Türkiye'de birçok şey üretilir. Beni affedin ama en ağır iş adliye muhabirliği oldu” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Radyo D’de Adem Metan’ın sunduğu “Adem Metan Show” programında konuştu. Programda kendisine yöneltilen, “Gazetecileri eleştirir misiniz? Yanlış bilgi verdiklerinde kendilerine ulaşıp düzeltme yapar mısınız” sorusuna Soylu, “Bazı gazeteciler var ideolojik olarak kopmuşlar doğruyu görmüyorlar. Biz ne dersek diyelim bizi yok hükmünde görüyorlar. Biz onları ikna edemeyiz. Onlarla uğraşmam ama yazdıklarını okurum nasıl psikolojide olduklarını bilmem gerek” şeklinde cevap verdi.

‘ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK NEREDEYSE YOK’

Gazetecilik mesleğini en çok eleştiren siyasetçi olduğunu söyleyen Soylu, “Bir gazetecinin hata yapma lüksü yoktur. Bizim vardır ama onların yoktur. Bir gazeteci bir iki kere hata yaparsa affedilir. Basın mensupları artık çok rahatlar. Bir dönemin gazetecileri çok emek verirdi. Şimdi dönüp her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum. Şuan eleştirerek düzeltilmesi gereken onca konu var ki anlatamam. Araştırmacı gazetecilik şu an yok neredeyse. Türkiye'de birçok şey üretilir. Beni affedin ama en ağır iş adliye muhabirliği oldu.” diye konuştu.