Soylu'dan Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu

Soylu'dan Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusu

Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca açıklama yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada Süleyman Soylu'nun kişilik haklarına saldırdığını iddia eden avukat Uğur Kızılca, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Kızılca, bu nedenle İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

'SOYLU TARAF DEĞİL'

AA'nın haberine göre yazılı açıklama yapan Kızılca, Soylu'nun; İmamoğlu'nun yargılandığı davada taraf olmadığını söylerken, dava süresince hukuksuz yöntemlere başvurulduğunu savundu, "Yargılamayı etkilemeye yönelik bilboardlara asılan afişlerde davayla ilgisi olmayan bilgiler çarpıtılarak, dezenformasyon yapılarak dava dışı müvekkilimin bu davayla ilişkilendirmeye çalışılması yine bu hukuka aykırı stratejinin sonucunda olmuştur" dedi.

İmamoğlu'nun yargılanmasına konu olan sözlere ilişkin mahkmede yaptığı savunmada, soruşturma aşamasındaki sözlerini değiştirdiğini söyleyen Kızılca; daha önce YSK üyelerini hedef aldığını söylediği İmamoğlu'nun değişen savunması ile de Soylu'yu hedef aldığını öne sürdü. 

'HUKUKA AYKIRI SALDIRI'

Dava sürecinde yaşananlara ilişkin İmamoğlu'na suçlamalarda bulunan Soylu'nun avukatı Kızılca, "Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden ve mahkemeleri etkilemeye yönelik hukuka aykırı bu saldırılarla ilgili yasa yollarına başvurulmuştur" ifadelerini kullandı.