Soylu tehdit ettiğini doğruladı ve ekledi: Daha fazlası var

Soylu tehdit ettiğini doğruladı ve ekledi: Daha fazlası var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın iddialarına ilişkin, “İlk önce onu aradım. Kendisinin dediğinden fazlası var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler AKP İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Soylu, Doğubeyazıt'ta Mevlit Bengi'nin öldürülmesinden HDP’yi sorumlu tutarak Pervin Buldan'ı aramasına ilişkin konuştu. Soylu HDP Eş Başkanının tehdit ettiğini doğrulayarak “Evet aradım. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardır. Arkadaşlarım o bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ettiler. Gerekli soruşturmalar sürüyor. Çok ciddi gözaltılar var. Bu arkadaşımızın katilini bulacağız" ifadelerini kullandı.

[ih2]

‘SANDIKTA BERABERLERSE CENAZEDE DE OLACAKLAR’

CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili de talimat verdiğini de söyleyen Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuştu.