Soylu: PKK, CHP'nin listelerine adam yerleştirmiş

Soylu: PKK, CHP'nin listelerine adam yerleştirmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beykoz Paşabahçe Meydanı'nda konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP ve HDP'yi hedef göstermeye devam ediyor. 

İstanbul Beykoz'da konuşan Soylu, PKK'ye katılımın geçen sene çok az olduğunu, bu rakamın içerisinde en fazla katılım gösteren ve buna aracılık eden yerin, HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı olduğunu ifade etti. Soylu "İstanbul'un bütün ilçelerinde PKK, CHP'nin listelerine adam yerleştirmiş" dedi.

Soylu konuşmasına "Yapacakları iş açık ve nettir. Bunlar belediye meclislerine seçilecekler. Hemen önerge verecekler. Diyecekler ki, 'Beykoz'un şu mahallesindeki şu sokağa dağda ölen şu adamın ismini vereceğiz.' Bu Ankara'daki meclis gibi değildir. Bu önergeyi verir, orada herkesi birbirine tahrik eder, kavgayı çıkarır, fitneyi ortaya koyar. Bunu İzmir'de de yapacaklar, bunu Ankara'da da yapacaklar, bunu İstanbul'da da yapacaklar. Yıllardan beri gerçekleştiremediği, yıkamadıkları Türkiye'nin birliğini şimdi başka bir oyunla, tezgahla ortadan kaldırmaya çalışacaklar" şeklinde devam etti.

Soylu daha önce de polisin cinsel saldırısna uğrayan Merve Demirel için "Elimizde belgeler var" demişti, ancak açıklamasının üzerinden 16 gün geçmesine rağmen belge açıklamadı.