Soylu ölümden fırsat çıkarma peşinde

Soylu ölümden fırsat çıkarma peşinde

Süleyman Soylu, Hakkari'de hayatını kaybeden bebek ve annesi için yaptığı konuşmada "Hiç kimse bizim operasyonlarımıza laf söyleyemez" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de yola döşenen mayının patlaması sonucu ölen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği için, "Artık kimse bizim operasyonlarımıza laf söyleyemez" dedi.

Süleyman Soylu, Karabük'teki konuşmasında AA ve DHA tarafından PKK'nin düzenlediği ifade edilen saldırı hakkında şunları söyledi:

"Dün hemen görüştüm. Çelik gibi bir iradesi var. Bana dedi ki, 'Bakanım, karım oraya benim yanıma gelmek istedi çocukla beraber. Başımıza böyle bir iş geldi, vatan sağ olsun."

'ABD'NİN TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİNE EDECEK LAFI YOKTUR'

"Hiçbir şeyden korkmayın. Amerika 5 bin tır gönderip de PKK’yı ve PYD’yi orada besleyecekmiş. Avrupa onlara destek verecekmiş. Bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız bu toprakları onlara mezar etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi. Avrupa bunların arasında oldu. Ama bilesiniz ki; askerimiz bu toprakları onlara mezar etti. 5 bin tır silah gönderenlerin, moral verenlerin, ABD'den adamlarını gönderip PKK katillerine eğitim verenlerin Türkiye'nin terörle mücadelesine edecek lafı yoktur."

'HİÇ KİMSE BİZİM OPERASYON VE YARGILAMALARIMIZA LAF SÖYLEYEMEZ'

"Dünyada kimsenin terörle mücadele ettiği yok; Orta Doğu'yu yağmalamak isteyen akıl, Türkiye'ye bunları yaşatmaktadır. Bize parmak sallıyorlar, Türkiye, eski Türkiye değildir. Başaramayacaklar. Terör örgütü ortakları PKK bugün can çekişmektedir. Bu cinayetin görmezden gelinip, üstü örtülür bir yanı yoktur. Artık hiçbirisi ne bizim operasyonlarımıza laf söyleyebilir, ne mahkemelerimize yargılamalarımıza laf söyleyebilir. Ne de kiminle alışveriş yapacağımıza laf söyleyebilir. Besleyip büyüttükleri budur. PKK dün de bebek katiliydi bugün de bebek katili."