Soylu konuştu, Almanya-Türkiye ilişkileri gerildi

Soylu konuştu, Almanya-Türkiye ilişkileri gerildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp Türkiye'ye gelenler için tedbir aldık" şeklinde bir konuşma yapmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alıp yallah… Öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil” şeklinde konuşmuştu.

İngiliz Times gazetesi bu konuşmayı haberleştirmiş, haberde, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rejimine muhalefet ettiklerinden şüphelenilen kişilerin Türk topraklarına ayak basar basmaz gözaltına alınacaklarını söyledi" denilmişti.

Birgün'ün haberine göre, Süleyman Soylu’nun ifadeleri Almanyalı turistlerde endişe oluştururken Türkiye, durumu düzeltmeye çalışıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Soylu’nun ifadesinde “anlama kargaşası yaşandığını” savundu. Sınır kapılarında Alman “turistlerin tutuklanmasına” ilişkin olarak, “Açıkçası böyle bir şeyin Türkiye’de söz konusu olması mümkün değil” iddiasında bulunan Ersoy, Soylu’nun sözlerinin çarptırıldığını ve anlamından koparılarak aktarıldığını öne sürdü.

Süleyman Soylu’nun açıklamasını daha önce de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy düzeltmeye çalışmıştı. Aksoy da Bakan Ersoy gibi Soylu’nun sözlerinin bağlamından koparıldığını iddia etmişti.