Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya 'protesto' dedi

Soylu, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya 'protesto' dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Yumruk atan kişi şehidimizin yakını, dışarıdan kaynaklı bir provokasyon değil" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıya ilişkin tek cümlelik bir açıklama yapmakla yetinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamada saldırganların hayatını kaybeden askerin yakını olduğunu, olayın bir porvokasyon olmadığını söyledi.

Saldırıdan sonra yurttaşların istifaya çağırdığı Soylu, şunları kaydetti:

'PROTESTO' DEMEKLE YETİNDİ

"Temel üzüntümüz şudur; şehit cenazeleri huşu içinde gerçekleşir. Özellikle slogan atılmaması konusunda imamlar uyarılarda bulunurlar. Siyasiler bir grup tarafından tepki ile karşılaşabilir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 4 kişi ifade alınmak üzere Jandarma İl Komutanlığı'na getirildi. Fiziki müdahalede bulunan bir kişi şehir dışından getirilmiştir. Hepsi Akkuzulu köyündendir.

CHP tarafından dışarıdan insanların getirildiği iddia edildi. Provokasyon olduğuna dair kişi veya kişilere rastlamadığımızı belirtmek isterim. Yumruk atanın da şehidin yakını olduğu tespit edilmiştir. Şehit cenazelerine Anadolu'nun her yerinden insan gelir. Akkuzulu dışından da gelenler olmuştur. Organizasyon olmadığı görülmüştür. Buradan siyasal rant çıkarmak tehlikelidir. İnsanları, toplumu, devlet birimlerini zor durumda bırakacak adımlardan kaçınmak herkesin temel prensibi olmalıdır. Muhakkaktır ki her seçim arkasında tortu bırakır. Böyle hassas bir dönemde bir genel başkan cenazeye gelecekse güvenlik birimi ile paylaşmalıdır. Seçimdeki pozisyonları açık ve nettir. PKK'nın terörist saldırısı ile evladımızı şehit ettiği cenazede bu hesap edilmeliydi. Güvenlik birimlerine herhangi bir bildirimde bulunmamıştır."

CHP VE HDP'Yİ SUÇLADI

"Bir gün önce Ekrem İmamoğlu, Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş arasındaki güzellemeler kamuoyu tarafından takip edilmiştir. Biz tedbirleri alırken CHP - HDP yakınlaşmasını, bu psikolojik ortamı da göz önüne alırız. 

Herkes güven içinde seçim kampanyasını yürüttü. Memleketimizin her alanı dahildir. Kimse kusura bakmasın, CHP'nin bakışı yapıcı ve birleştirici değildir. Genel Başkanlarının beni hedef göstermesi, siyasal rant olarak kullanmaları, şahsıma küfür etmeleri hangi anlayışta olduklarını göstermiştir. Mevcut grup başkanvekili bizi yok edici bir şekilde konuşuyor. 

Bu olayın nedenini ortaklarına sormalıdır. Siyasi ortaklıklar da milletin gözü önünde gerçekleşmiştir. Çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak tamamen hafıza kaybıdır. Seçimler yapılmıştır, bitmiştir.

Türkiye'nin terörle mücadelesi devam edecektir. Geri adım atmamız mümkün değildir. Herkes PKK karşısında safını belli etmelidir. HDP, PKK ile arasına herhangi bir duvar örmemiştir. Bilinmelidir ki terörle mücadelemiz aynı anlayış ile devam edecektir. "

DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Soylu daha önce yaptığı açıklamalarda da CHP'yi hedef göstererek, "CHP’lileri şehit cenazelerinde protokole almayın. Onların gideceği adres başka. Böyle bir talimat verdim. ‘CHP il başkanlarını bundan böyle şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ dedim. Bu kadar basit. Onların gideceği adres PKK terör örgütü mensuplarının cenazeleri var. Sandıkta beraberlerse cenazede de birlikte olsunlar" ifadelerini kullanmıştı.