Soylu: Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım

Soylu: Kılıçdaroğlu'na saldırı soruşturmasında hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin "Şu ana kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım. Bana sorsalardı gitmemelerini tavsiye ederdim" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te düzenlenen resepsiyonda Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırya ilişkin konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin kararıyla ilgili konuşan Soylu, "YSK'nin bir kararla birlikte bu itiraza konu olan meselelerin araştırılması ve bunlarla ilgili yapılacak birtakım değerlendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Araştırmaların sonucu ne çıkacak hep beraber göreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü belirten Bakan Soylu, "Muhtarın bilgisi ve haberi olduğunu söylüyor, muhtar açıklama yapıyor 'Haber yok' diyor. Ailenin bilgisi olduğu söyleniyor, aile açıklama yapıyor, 'Bizim bilgimiz yoktur, artık bizi rahat bıraksın, biz dua etmek istiyoruz' diyor. Elde sopalar vardı diyor, sopalarla ilgili kimsenin bir bilgisi, görgüsü veya böyle bir değerlendirme yok. İnan bir yalan rüzgarı ile karşı karşıyayız. Ben bu yalan rüzgarından yoruldum. Adli soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında hiçbir provokasyon bulgusuna rastlamadım. Bana sorsalardı gitmemelerini tavsiye ederdim. CHP'lilerin şehit cenazelerinde protokole alınmamalarını tedbir olarak söyledim. İki ay sonra şehit cenazelerine gidebilirler dedim çünkü tehdit kalkmıştı" dedi.