Soylu: Kadın cinayeti, Rabia Naz diyerek eylem yapan terör örgütlerine müsaade etmeyiz

Soylu: Kadın cinayeti, Rabia Naz diyerek eylem yapan terör örgütlerine müsaade etmeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz için Taksim’de eylem yapan lise öğrencileri hakkında konuştu. Soylu, darp edilerek gözaltına alınan liseliler için “Terör örgütleri bir gün kadın cinayetleri bir gün Rabia Naz diyerek eylemler yapıp kendilerine legal alan açmaya çalışıyorlar” dedi.

Süleyman Soylu Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için Taksim’de eylem yapan lise öğrencileri hakkında konuştu. Soylu, lise öğrencilerinin darp edilerek gözaltına alınması hakkında “Gözaltına alınma şekli tartışılabilir. Polis orantısız güç kullanmış olabilir. Bu noktada sürekli eğitimler veriyoruz, uyarılar yapıyoruz. Ancak terör örgütleri bir gün kadın cinayetleri bir gün Rabia Naz diyerek böyle eylemler yapıp kendilerine legal alan açmaya çalışıyorlar. Bunlara da müsaade etmeyiz” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli biçimde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan için Taksim Meydanı’nda “Rabia Naz için adalet. Çocuklar uyurken susulur ölürken değil” yazılı bir pankart açıp slogan atan Dev-Lis üyesi üç lise öğrencisi darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Liseliler, Çağlayan Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.