Soylu: Güneydoğu’ya getirdiğimiz barışı Ortadoğu’ya da getireceğiz

Soylu: Güneydoğu’ya getirdiğimiz barışı Ortadoğu’ya da getireceğiz

Adıyaman’da konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne getirilen ‘barış ve huzurun’ Ortadoğu’ya da Türkiye’nin getireceğini savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Abuzer Yıldırım Ek Hizmet Binası açılışına katıldı.

Soylu’nun konuşması şu şekilde:

“Buradan bütün Dünyaya söz veriyorum özellikle Avrupa’ya, Amerika’ya. Dünya’da Ortadoğu’yu karıştırmak isteyenlere buradan söylüyoruz. Nasıl Güneydoğu’ya huzuru getirdiysek Allah’a sözümüz ve yeminimizdir. Oradaki mağdur insanlara sözümüz ve yeminimizdir. Oradaki Sünni’sine, Alevi’sine, Müslüman’ına, Hristiyan’ına sözümüzdür. Ortadoğu’yu barış coğrafyası haline getirecek Türkiye’dir. Bunu Türkiye milleti ile, dimdik durarak, bir ve beraber olarak gerçekleştireceğiz. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak bunu gerçekleştireceğiz. Bugün Türkiye tesadüfi ve gelişi güzel yönetilen bir ülke değildir. Bir strateji dahilinde, politikalar ve eylem planları ile yönetilmektedir. Sadece genel ülke politikası değil, ulusal bazdaki adımlarımız da böyledir”