Soylu-Gül restleşmesinde ikinci raunt: 'Kim önde yürüsün' gerginliği

Soylu-Gül restleşmesinde ikinci raunt: 'Kim önde yürüsün' gerginliği

Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu"na katılan ve burada bir açılış konuşması yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise isim vermeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" şeklindeki açıklamasına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den, isim vermeden yanıt geldi. Gül, "'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil; 'Hukuk önde yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi'nde uyuşturucu kullanımı “metruk binaların çokluğu”na bağlayarak, bu binaların yıkımlarına yargının engel olduğunu söylemişti. Soylu, muhtarlara seslenerek “Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin” demişti.

Bugün “Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı Sempozyumu"na katılan ve burada bir açılış konuşması yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise isim vermeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına yanıt verdi.

‘HUKUK ÖNDE YÜRÜSÜN’

Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim klavuzumuz hukuktur" diyen Gül, "'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil; 'Hukuk önde yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti" ifadelerini kullandı.

İLK RAUND

İkili daha önce de polemiğe girmişti. Soylu, annesine sosyal medya üzerinden küfürlü hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına Twitter üzerinden tepki göstermiş; Gül'ün yanıtı ise "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" olmuştu.

Tartışmanın ikinci gününde Adalet Bakanı Gül, Soylu'nun annesine yapılan hakareti kınamıştı.

Gül, bir kez daha ihtiyaç duyulması halinde bu tür suçlara yönelik yaptırımların artırılabileğini ancak bunun tartışma yerinin "sosyal medya değil, parlamento olduğunu" vurgulamıştı.