Soylu Erdoğan'ı 'aklama' peşinde: Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır

Soylu Erdoğan'ı 'aklama' peşinde: Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada "Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamak, hep birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara'da 13 Türkiyelinin cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Esir tutulan Türkiyeli 13 askerin hayatını kaybetmesinin sorumluluğunun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenemeyeceğini savunan Soylu, "Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamak, hep birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır" dedi.

Soylu şunları söyledi:

"Biz olayın hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iki sayın genel başkana gittik. Kendimize ait tüm hususları tüm samimiyetimizle kaçırıldıkları andan katledikleri ana kadar orada, onurumuzla, namusumuzla, devlet adabıyla ifade etttik. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ardımızdan sanki kendisine olayı ifade etmemişiz gibi görüşmeden çıkar çıkmaz grup toplantısında meseleyi siyasi polemiğe dönüştürmesi PKK'yı aklamaktan, bir siyasi polemik hale getirmekten başka bir şey değildir. Böyle olmamalıydı. Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK'yı aklamak, hep birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır."