Soylu: ABD'liler, 14 gün önce MLKP ile görüştü

Soylu: ABD'liler, 14 gün önce MLKP ile görüştü

Bir televizyon programı canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili konuştu. Son günlerdeki 'güvenli bölge' tartışmalarıyla ilgili de konuşan Soylu, "Bundan iki hafta önce, 14 gün önce, zaman da veriyorum, Suriye’nin bir tarafında bizim kırsalda bitirdiğimiz MLKP ile Amerikalılar görüştüler. Ne görüştüklerini de biliyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HDP’li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanması kararına yönelik konuştu.

Soylu, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması kararının hukuka uygun olduğunu söyledi. Soylu, “Alınan karar siyasi değildir. Alınan karar hukuk çerçevesi içerisinde bir idari karardır. Anayasa’nın 127’nci maddesi İçişleri Bakanlığı’na yetki veriyor” dedi.

BU İKİ ELEŞTİRİYE ÜZÜLÜYORUM

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eleştirileri için “Bu iki eleştiriye üzülüyorum. PKK ile iltisaklı ve terör bağlantılı birisinin tedbiren alındığı andan itibaren buna itiraz oluyorsa bu siyasal itirazdır” dedi.

'ABD'LİLER MLKP İLE GÖRÜŞTÜ'

ABD’li yetkililerin Suriye’de MLKP örgütüyle görüştüğünü iddia eden Soylu, “14 gün önce, zaman da veriyorum, Suriye’nin bir tarafında bizim kırsalda bitirdiğimiz MLKP ile Amerikalılar görüştüler. Ne görüştüklerini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.

'BÖYLE BİR UĞRAŞ İÇİNE GİRİLMEZ'

Yeni bir çözüm süreci başlayabileceği iddialarının doğru olup olmadığı sorulan Soylu, şu yanıtı verdi:

“Bunların ileri değerlendirmeler olduğunu düşünüyorum. Türkiye çok maliyetler ödedi. Binlerce insan şehit oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümet, Sayın Cumhurbaşkanımız da hiçbir bedel karşılığında böyle bir uğraş içine girilmez. Türkiye o dönem her zaman olduğu gibi büyük devlet olmanın asaletini göstermiştir. Silah bırakacağız diyenlere bırakın da görelim demiştir. Aynısını Kıbrıs’ta Annan Planı’nda yaptık. Türkiye hakkaniyetli ve adaletli bir devlettir.”