Soylu, 245 kadının katledilmesini 'azalma' olarak duyurdu

Soylu, 245 kadının katledilmesini 'azalma' olarak duyurdu

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu, kadın cinayetlerinde azalma olduğunu savundu. Geçtiğimiz yıl 345 kadının katledilmesine rağmen bu yılki resmi rakamın 245 olmasıyla övünen Soylu, yüzde 22'lik bir azalma olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Soylu; mülteci politikası, kadın cinayetleri, 3600 ek yönerge gibi çeşitli konularda açıklama yaptı.

Soylu, en kısa zamanda polislerin de 3600 ek yönergeye tabii olacağını açıkladı.

Son 16 yılın kadın cinayetleri verilerine değinmeyen Soylu, katledilen kadın sayısının yüzde 22 azalarak 245'e düşmesiyle övündü. 

'OHAL'E RAĞMEN EYLEMLER ARTTI'

Bakanlığı döneminde hemen her eylemin polis saldırısıyla sonuçlanmasına dair yorum yapmayan Soylu, yasal gösterilere katılım oranının OHAL dönemine rağmen yükseldiğini ifade etti. "Toplumsal olaylara katılım OHAL öncesinde 23 ayda 48,1 milyondu, OHAL sonrasında 23 ayda yüzde 46,32 artışla 70,5 milyon olmuştur" dedi.

Soylu, konuşmasında mülteci politikalarına dair de geniş yer ayırdı. Bugüne kadar kaç Suriyeli'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçirildiğine ilişkin, "Benim ülkemde 380 bin çocuk doğdu. Allah izin verse de Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak" dedi. 

'EN FAZLA 36 BİN KİŞİNİN OY KULLANMA HAKKI VAR'

Özellikle seçim dönemi yaşanan 'oy kullanma' tartışmalarına dair de "Şu ana kadar 36 bin reşit kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık, 36 bin de çocukları var. Bunların geçen seçimde 28 bininin oy kullanma hakkı vardı. Bu seçimde reşitlerden hesap ederseniz en fazla 36 bin kişinin oy kullanma hakkı var. Gizli kapaklı da bir iş yapılmıyor" şeklinde konuştu.