Soylu: 10 bin dolar alan siyasetçi şu an milletvekili değil

Soylu: 10 bin dolar alan siyasetçi şu an milletvekili değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a yaptığı ziyarette '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiası gündeme getirildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in hakkındaki iddialarına yanıt vermeyen ancak bir siyasteçinin Peker'den 10 bin dolar aldığını öne süren İçişleri Bakanı Soylu, dün Meclis Başkanı Mustafa Şentop'la görüştü. 

NTV'nin aktardığına göre; Soylu bu görüşmede Şentop'a 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylediği belirtildi. Soylu, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verdi.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt vermek için katıldığı televizyon programında, "Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var" iddiasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni bir tartışma başlatmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" yanıtı vermişti. Şentop, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için mektup yazmıştı.

Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti.

Sedat Peker ise Soylu'nun iddialarına yanıt olarak, "Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var" diyerek seçim dönemlerinde AKP'li Metin Külünk'e çanta dolusu paralar verdiğini söylemişti.