Sosyalist partilerden Konya'daki katliam için açıklama: Faşizme geçit vermeyeceğiz

Sosyalist partilerden Konya'daki katliam için açıklama: Faşizme geçit vermeyeceğiz

Konya'nın Meram ilçesinde Kürt aileye yapılan ırkçı saldırının ardından siyasi partiler yaptıkları açıklamalarla katliama tepki gösterdi.

Konya’da yaşayan ve daha önce Kürt oldukları için saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi öldürüldü. Dedeoğulları ailesi daha önce "Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız" diyen 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde yaşayan Dedeoğulları ailesinin evine silahlı saldırı düzenlendi. Eve giren silahlı kişiler evde bulunan 7 kişi öldürdü. Saldırganlar evi de ateşe verip kaçtı.

Saldırıya tepki gösteren siyasi partiler, kardeşlik vurgusu yaptı. 

Siyasi partilerin açıklamaları şu şekilde:

TİP: FAŞİZME KARŞI KÜRT HALKININ YANINDAYIZ 

Konya'da 7 kişilik bir aile faşist saldırı sonucu katledildi. Kürtlere yönelik ırkçılığı besleyen, daha önce saldırıya uğrayan aileyi korumayan iktidar ve saldırganları kollayan cezasızlık politikası katliamın sorumlusudur. Faşizme karşı Kürt halkının yanındayız. #KonyadaKatliam

 

HALKEVLERİ: FAŞİZME GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Konya'da faşist saldırı sonucu 7 kişi katledildi. Faşizme geçit vermeyeceğiz, bu saldırılara, faşizme karşı omuz omuza mücadele edeceğiz! Kahrolsun faşizm yaşasın halkların kardeşliği. #KonyadaKatliam

SYKP: AKP-MHP FAŞİZMİNE KARŞI BİRLİKTE DAVRANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

AKP-MHP iktidarının nefret, düşmanlık ve şiddeti körükleyerek işlediği insanlığa karşı suçlar artıyor. Halklar arası barış ve eşitliğe acilen ihtiyacımız var. Son dönemlerde mülteciler üzerinden artan ırkçılık dalgası ve cezasızlık bugün #Konya'da Kürt bir aileyi yok etti. AKP-MHP iktidarında diyalog ve barış ortamı için şartların sağlanma imkanı kalmamıştır. Ülkeyi sürükledileri çatışma ve kaosa son vermek için en hızlı şeklide halkalarımızı bu iktidarın elinden kurtarmaktan başka yol yoktur.Sürüklendiğimiz durumun farkında olan tüm güçleri AKP-MHP faşizmine karşı birlikte davranmaya çağırıyor, ailenin yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. #birlikte yaşamaya dair umudumuzu kırmalarına izin vermeyeceğiz!

EMEP: KARDEŞLİK İÇİN FAŞİZME KARŞI BİRLEŞELİM

#Konya’da aynı aileden 3’ü kadın 7 Kürt katledildi. Sorumlusu günlerdir nefret söylemini körükleyen iktidar sahipleri ve şovenizmin değirmenine su taşıyan burjuva muhalefet anlayışıdır. Kardeşlik için ırkçılığa ve faşizme karşı birleşelim!

DEVRİMCİ PARTİ: SALDIRGANLAR SADAT GİBİ ÖRGÜTLERİN YETİŞTİRDİĞİ KONTRGERİLLALAR

Konya Meram'da 12 Temmuz'da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile evlerine yapılan silahlı saldırıyla katledildi. "Kimliği belirsiz" dediği saldırganlar SADAT gibi örgütlerin yetiştirdiği kontrgerilla güçleridir. AKP-MHP saldırılarını, sokakta, birleşik mücadelemizle püskürteceğiz.