Sosyalist hareketin emektarlarından Cemal Kıral hayatını kaybetti

Sosyalist hareketin emektarlarından Cemal Kıral hayatını kaybetti

Sosyalist hareketin emektarlarından 87 yaşındaki Cemal Kral hayatını kaybetti.

İleri Haber

Sosyalist hareketin emektarlarından Cemal Kıral, hastalıkları sebebiyle 87 yaşında hayatını kaybetti.

Gençliğinden bu yana mücadelenin içinde olan, Bulgaristan'da Dimitrovcu Gençlik üyesi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Yönetim Kurulu üyesi, TKP Ege Yöre Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi olmuş ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 3. Bölge Temsilciliği ile Türkiye Maden-İş Genel Merkez Temsilciliği yapmış olan Cemal Kıral sahip olduğu birçok hastalık sebebiyle İzmir'de hayatını kaybetti.

Kıral'ın cenazesi 18 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 11:00'da Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi önünden, öğle vakti Alsancak Hocazade Camii'nden uğurlanacak.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Partisi, Kıral'ın yaşamını yitirmesinin ardından bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Değerli büyüğümüz, saygıdeğer yoldaşımız Cemal Kıral'ın hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Türkiye devrimci-komünist hareketinin gelişimine ve onurlu mücadele tarihine çok büyük bir emek ve değer katan Cemal Kıral yoldaşımız, Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Partisi tarihinde de gururla anacağımız bir yere sahiptir.

Cemal Kıral, Türkiye İşçi Partisi' nin ülkemizde sosyalizm fikrini gerçek bir alternatife dönüştürmeyi başardığı yıllarda TİP Genel Yönetim Kurulu üyesi olmuş, Türkiye Komünist Partisi'nin atılım yıllarında TKP Merkez Komite üyesi olarak komünist hareketin yükselişine hizmet etmiş, DİSK ve Maden İş sendikalarında görev alarak işçi sınıfının mücadelesinin bir neferi olmuştur.

Cemal Kıral komünizm mücadelesinin önemli bir değeri olarak, hak ettiği şekilde gelecek kuşaklar tarafından hatırlanacaktır.

Anısı önünde saygıyla eğiliyor, mücadele birikimini ve bize teslim ettiği kavga bayrağını sosyalist iktidara taşıyacağımıza söz veriyoruz.