Sosyal tesis için beton dökmüşlerdi: Nemrut Krater Gölü çevresinde yapılan inşaat durduruldu

Sosyal tesis için beton dökmüşlerdi: Nemrut Krater Gölü çevresinde yapılan inşaat durduruldu

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada "Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü, derhal Nemrut Krater Gölü'nde söz konusu firma tarafından yapılan işi durdurmuştur" denildi.

Bitlis Valiliği, Nemrut Krater Gölü çevresinde yapılması planlanan sosyal tesis inşaatına ilişkin açıkmala yaptı. İnşaat çalışmalarının durdurulduğunu açıklayan valilik, son zamanlarda sosyal medyada Nemrut Gölü'nde beton döküldüğü yönündeki paylaşımlar üzerine bölgede araştırma yapıldığını belirtti.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan araştırma sonucunda, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından ilimizdeki Nemrut Krater Gölü civarına vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla doğaya uyumlu bazı tesislerin yapılması için ihaleye çıkıldığı bilgisi alınmıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü uhdesinde yürütülen iş ile ilgili olarak müteahhit firma, Nemrut Krater Gölü'nde işe başlamış ancak yükümlüklerini yerine getirmeyerek uygunsuz ve kötü bir yapılaşmaya sebep olduğu tespit edilmiştir.

Bunun üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü, derhal Nemrut Krater Gölü'nde söz konusu firma tarafından yapılan işi durdurmuştur. Konuyla ilgili olarak ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.
"

Açıklamada ayrıca göl çevresine dökülen betonun en yakın sürede sökülüp kaldırılacağı ve bölgenin eski haline getirileceği belirtildi.

 

DAHA FAZLA