Sosyal medyada Şerzan Kurt anması: #OnuncuYılındaŞerzanKurt

Sosyal medyada Şerzan Kurt anması: #OnuncuYılındaŞerzanKurt

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, 12 mayıs 2010 tarihinde katil polis Gültekin Şahin tarafından katledilişinin 10. yılında sosyal medyada anıldı.

İleri Haber

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla'da katil polis Gültekin Şahin tarafından katledilmesinin 10 yıl dönümünde sosyal medya eylemiyle anıldı. Eyleme Şerzan'ın sevenleri, arkadaşları ve çok sayıda yurttaş #OnuncuYılındaŞerzanKurt etiketiyle destek verdi.

Şerzan'ın arkadaşları tarafından yapılan açıklamada "12 Mayıs 2010’da polis nezaretinde gerçekleşen faşist saldırı sırasında, polis memuru Gültekin Şahin tarafından vurulan Şerzan Kurt aramızdan ayrılalı tam on yıl oldu. Bu süreçte, yakalanıp tutuklanan Gültekin Şahin ise tam bir hukuksuz örneği sergilenerek serbest bırakıldı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca 12 Mayıs 2020 saat 21:00’de '10.yılındaserzan’ adlı İnstagram hesabından anne-babası ve arkadaşlarının katılımı ile canlı yayın yapılacağı ve Şerzan’ın anısına şiir ve şarkılar okunacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

12 Mayıs 2010 tarihinde Muğla’da, evlerine gitmekte olan Kürt öğrencileri yol üzerindeki birahaneden çıkan faşistler saldırmıştı. Polis ise saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek için gelen öğrencileri dağıtmış, bazılarını da gözaltına almıştı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekleyen öğrencilere, faşistler bu defa polis kontrolünde saldırmışlar, bu saldırı karşısında kendini korumaya çalışan öğrencilere doğru ateş eden polis memuru Gültekin Şahin ise Şerzan Kurt’u vurmuştu. 21 yaşında ve Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Şerzan Kurt hayatını kaybetmiş, polis Gültekin Şahin ise tutuklanmıştı.